Werkperiode Artist in Residence / Gruber Jez / Mexico

Mijn werkperiode bij de Fundacíon Gruber Jez is ten einde gekomen. Het was een geweldige periode waar ik onderzoek heb gedaan naar de Mexicaanse dodencultuur, nieuwe technieken heb geleerd en nieuw werk heb gemaakt. En niet te vergeten veel nieuwe mensen heb leren kennen in een land waar ik zeker nog vaak terug zal keren.

De nieuwe techniek waar ik hier voornamelijk mee heb gewerkt is vloeibare was. Met gekleurde was in combinatie met een natuurlijke hars, heb ik 2 series werken gemaakt. De eerste serie bestaat uit objecten in de vorm van bomen. Ze symboliseren de Ceiba boom of Yaché, het centrum van de Maya kosmos. Een van de werken is opgenomen in de Collectie van de Fundación Gruber jez en wordt samen met een tweede werk geëxposeerd in Merida in 2009.

Enkele van de werken:

De andere serie bestaat uit kruizen. Ze zijn geïnspireerd op de kruizen uit Chiapas en hun symboliek. Voor de indiaanse bevolking van Chiapas is dood alleen maar het begin van nieuw leven. Onderdeel van dit gedachtegoed is de boom als centrum van de kosmos. En deze boom wordt verbeeld in het kruis.

Enkele van de werken:

De laatste serie waar ik nog mee aan het werk ben, bestaat uit keramische kerkhoven die de periode van Día de los meurtos verbeelden. Het eerste werk is nog in de schetsfase. Meer werken zullen binnenkort afgerond worden.

De werken uit Mexico worden in 2009 in Nederland / Overijssel geëxposeerd.

Post Navigation