No Title

Spatial drawing 2020
8 x 3 x 4 meter
Black wire, charcoal

Perpetuum

Floor drawing 2020
7 x 3 meter
sugar & salt

Unexpected Artworks 2020

Heimarbeit 2020

Coulourfield

Woest & Bijster 2018

Getijden

No title

clay 2020

DNA

Beyond Narratives

Installation on the border between field and forest

2019

Zonder titel

Print of Birds

Ink on paper
2003-2018

Innovatief landschap

VSO/ VMBO/ HAVO/ VWO

Kunst en Cultuur (beeldend: ruimtelijk construeren van een maquette).

90 minuten

gebruikt om duurzame energie op te wekken? Welke mogelijkheden zijn er? Wat bedenken kunstenaars? Wat kan je zelf bedenken? Hoe ziet dit eruit in het landschap? Hoe maak je hier een ruimtelijke maquette van?

 

De leerlingen onderzoeken doormiddel van een presentatie, hoe het landschap wordt gebruikt, om duurzame energie op te wekken. De leerlingen bedenken zelf een oplossing voor duurzame energie aan de hand van een zelfgekozen landschap. De leerlingen verbeelden hun idee in een schets en een ruimtelijke maquette.

De leerlingen gebruiken hun fantasie tijdens het ontwerpen en maken.

Aan het einde van de les worden kort alle werken gepresenteerd en klassikaal besproken.

 

Workshop Futuristische Bruggenbouwers

VSO/ VMBO/ HAVO/ VWO

Een les van 90

Een brug verbindt de ene plek met de andere. Maar hoe worden bruggen eigenlijk gemaakt? Waarom zien ze eruit zoals ze eruit zien? We kijken naar voorbeelden van historische en bijzondere bruggen en bespreken hoe ze eruit zien, welke materialen er gebruikt zijn en hoe de constructie in elkaar zit.

 

De leerlingen onderzoeken hoe ze een constructie kunnen maken en hoe ze de brug kunnen laten bewegen. De leerlingen maken een innovatie brug als maquette. De leerlingen gebruiken hun fantasie tijdens het ontwerpen en maken.

Elke leerling ontwerpt en bouwt zijn eigen deel van de brug. Hierbij houden ze rekening met de aansluiting van de brug voor en achter hen. Zo ontstaat er een lange sliert aan prachtig vormgegeven brugdelen die samen één bijzondere brug vormen. Aan het einde van de les worden alle brugdelen klassikaal besproken.

Overijsselse sagen en legenden verbeeld

Een voorbereidende les en twee workshops van 90 minuten

Beeldend + erfgoed

groep 3 t/m 8

In je eigen woonplaats stikt het vaak van de verhalen. Spannende of vreemde verhalen uit vroegere tijden. Deze verhalen heten sagen en legendes. Welke sagen en legendes uit Overijssel ken jij? Tijdens de workshops maak je een diorama of kijkkast van jou favoriete sage of legende. Je gebruikt karton en verschillende soorten papier om je ideeën uit te beelden.

 

 

Workshop Fantastische Bruggenbouwers

Beeldend: Ruimtelijk construeren

Groep 5, groep 6, groep 7, groep 8

Hoe worden bruggen gemaakt? Hoe ontwerp en maak je samen de meest fantastische brug? Kan je ook met de hele klas één lange verbindende brug maken?

De kinderen gaan samen één lange brug maken van kosteloos materiaal. De kinderen gebruiken hun fantasie tijdens het ontwerpen en maken. De kinderen onderzoeken hoe ze een constructie kunnen maken en hoe ze de brug kunnen laten bewegen.

Elk groepje ontwerpt en maakt een eigen stukje brug. Dit stuk brug sluit aan bij het stuk brug van het groepje voor en achter hen. Zo ontstaat er een lange sliert aan prachtig vormgegeven brugdelen die samen één bijzondere brug vormen.

Twee tronen

Effigy

City of Heaven

Axis Mundi

      

 

 

La primera temporada

La última temporada

Centro del Mundo

 

Eden

 

12.Eden2007.jpg

  

Garden made out of candy

Zonder titel

 

From the heart, Bergkerk Deventer

Origin Oorsprong

 

De Spekvos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passage

Kunstroute Okkebroek

Noaberschop

Noaberschop bestaat uit handgeschreven, uitvergrote woorden in dialect van cortenstaal en verbeeld het Noaberschap in Haaksbergen. Het werk is in 3 x 3 woorden geplaatst op 3 locaties in Haaksbergen. Dit werk is onderdeel van de Kunstcanon i.o.v. Kunstenlab Deventer en gemeente Haaksbergen.

Print of a death Swan

Print of a death Swan 2011
paper, pain