Innovatief landschap

VSO/ VMBO/ HAVO/ VWO

Kunst en Cultuur (beeldend: ruimtelijk construeren van een maquette).

90 minuten

gebruikt om duurzame energie op te wekken? Welke mogelijkheden zijn er? Wat bedenken kunstenaars? Wat kan je zelf bedenken? Hoe ziet dit eruit in het landschap? Hoe maak je hier een ruimtelijke maquette van?

 

De leerlingen onderzoeken doormiddel van een presentatie, hoe het landschap wordt gebruikt, om duurzame energie op te wekken. De leerlingen bedenken zelf een oplossing voor duurzame energie aan de hand van een zelfgekozen landschap. De leerlingen verbeelden hun idee in een schets en een ruimtelijke maquette.

De leerlingen gebruiken hun fantasie tijdens het ontwerpen en maken.

Aan het einde van de les worden kort alle werken gepresenteerd en klassikaal besproken.

 

Workshop Futuristische Bruggenbouwers

VSO/ VMBO/ HAVO/ VWO

Een les van 90

Een brug verbindt de ene plek met de andere. Maar hoe worden bruggen eigenlijk gemaakt? Waarom zien ze eruit zoals ze eruit zien? We kijken naar voorbeelden van historische en bijzondere bruggen en bespreken hoe ze eruit zien, welke materialen er gebruikt zijn en hoe de constructie in elkaar zit.

 

De leerlingen onderzoeken hoe ze een constructie kunnen maken en hoe ze de brug kunnen laten bewegen. De leerlingen maken een innovatie brug als maquette. De leerlingen gebruiken hun fantasie tijdens het ontwerpen en maken.

Elke leerling ontwerpt en bouwt zijn eigen deel van de brug. Hierbij houden ze rekening met de aansluiting van de brug voor en achter hen. Zo ontstaat er een lange sliert aan prachtig vormgegeven brugdelen die samen één bijzondere brug vormen. Aan het einde van de les worden alle brugdelen klassikaal besproken.