Atelierpresentatie: BIOSFEER

Heimarbeit 2020

Coulourfield

Woest & Bijster 2018

Getijden

Crimp in Coda

Woest en Bijster 2016 Bennekom 21 t/m 23 oktober

Crimp Kunsthal Viborg Denemarken

Kunst am Rand Munster

Locked Kunststation Delden

Broedplaats Estafette Langhuis Zwolle

 

 

Locked, een project van Perron 1 in Delden

Plaatsing kunstwerk Noaberschop voor gemeente Haaksbergen


De kunstwerken zijn te vinden op de Beckummerweg, Alsteedseweg en de Morsinkhof.
Ze zijn geplaatst door Sengo D’arte in samenwerking met lokale bedrijven.

Kunstwerk Noaberschop voor de gemeente Haaksbergen


De lokale geschiedenis van Overijssel staat beschreven in de Canon van Overijssel.Voor deze canon worden vijftien kunstwerken door heel de provincie Overijssel gerealiseerd. De kunstwerken benadrukken een selectie van juist die onderdelen van de canons die eerder niet zichtbaar waren of nu niet meer zichtbaar zijn in het landschap. De kunstwerken geven zo plekken een verhaal en/of verhalen een plek. Canonkunst is onderdeel van het project Canon & Ruimte. De uitvoering van het onderdeel Canonkunst ligt in handen van het Kunstenlab.
Kunstwerk Noaberschop

Het Noaberschop is één van de onderwerpen uit de canon. Het Noaberschop leeft nog steeds in Haaksbergen en daarom wordt het kunstwerk juist in Haaksbergen gerealiseerd.
De beeldend kunstenaars Bérénice Staiger en Jacomijn Schellevis hebben samen het kunstwerk over het Noaberschop verbeeld. Noaberschop gaat over zorg voor elkaar, hulp bij praktische zaken en het delen van bijzondere momenten, zoals geboorte, huwelijk, jubilea, begrafenis en feesten. Wat de kunstenaars vooral opvalt is dat het noaberschop bestaat uit ongeschreven regels of afspraken die niet op papier staan.
Juist daarom hebben de kunstenaars ervoor gekozen om woorden als uitgangspunt voor het kunstwerk te nemen. Deze woorden moeten de kern van het noaberschap vatten. De bewoners van Haaksbergen leven met het noaberschop en spreken in dialect woorden die met noaberschop te maken hebben. Het kunstwerk gaat over hun. De kunstenaars zijn in gesprek gegaan met enkele bewoners uit de verschillende buurschappen, die zijn aangedragen door de Historische Kring Haaksbergen. Uit de gesprekken zijn woorden geselecteerd die gebruikt zijn voor het kunstwerk. Deze woorden komen in dialect en handgeschreven schrift, waardoor het beeld ook een hommage is aan de streektaal en de mensen die het spreken. Het kunstwerk wordt in solide en onderhoudsvriendelijk materiaal in het landschap van de gemeente Haaksbergen geplaatst. Hiermee geven de kunstenaars de woorden terug aan de bewoners.

Met dank aan de Provincie Overijssel, het Kunstenlab in Deventer, de gemeente Haaksbergen, de Historische Kring Haaksbergen, E. van der Host van de IJsselacademie, Sengo D’arte uit Groot-Ammers en alle bewoners van Haaksbergen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk.

FAK Jahresgaben 2014 Munster

Afdruk van een dode duif  2008
50 x 60 cm
inkt op papier

Domus Aeterna

Hinterland Achterland bij eindmanifestatie Grenswerte

GrensWerteWereldTentoonstelling

Van 21 maart tot 13 april 2014 komen de beste uit vier jaren GrensWerte en speciaal voor het festival ontwikkelde, kunstzinnige lekkernijen samen bij Kloster Bentlage in Rheine (Duitsland).

Meer dan 50 internationale actieve kunstenaars verkennen het fenomeen van de grens en tonen de grens op een bijzondere wijze. Naast de multimediale tentoonstelling worden voornamelijk in het weekend performances, muziek en een familieprogramma getoond. De toegang is gratis.

Human Nature

Hinterland Achterland

Expositie “Tijd”, in het Batavushuisje te Nijeholtwolde.

Kunstproject Dag van Respect

Uitnodiging voor deelname aan  bijzonder kunstproject

Voor een bijzonder kunstproject langs de route van Rondje Enschede zijn we op zoek naar vrijwilligers/deelnemers.

Rondje Enschede is een prachtige wandel en fietsroute door het buitengebied van Enschede. Op 8 november, de Dag van Respect, gaan we enkele bijzondere locaties langs de route in het zonnetje zetten.

Tetem Kunstruimte heeft beeldend kunstenares Jacomijn Schellevis gevraagd om een kunstproject te schrijven, waar de eigenaar van de locatie en een groep vrijwilligers samenwerken met de kunstenaar. Tijdens enkele workshops gaan we deze locaties op kunstzinnige wijze ‘in de spotlights’  zetten.

 

De eerste locatie is Landgoed De Helmer.

1 Kunstborden project Hier zoeken we nog vrijwilligers/ deelnemers voor.

Er komen kunstzinnige borden met informatie en regels over het landgoed op verschillende plekken op het landgoed. Mooie schilderingen en gedichten moeten de bezoekers inspireren tot respectvol gedrag. Deelnemers krijgen 3 workshops van de kunstenaar. Tijdens deze workshops ontwerpt en maakt de deelnemers zijn eigen kunstbord voor het landgoed. Deze worden definitief op het Landgoed geplaatst. Op 8 november worden het proces en de eindresultaten gepresenteerd aan geïnteresseerden, de organisatie van Rondje Enschede en de pers.

Wij zoeken nog max. 7 volwassenen die het leuk vinden om als vrijwilliger deel te nemen aan dit project.

Lijkt het je leuk en ben je :

– woonachtig in Enschede

– dinsdag 25 september, dinsdag 2 en 9 oktober beschikbaar van 10.00 t/m 11.30
– beschikbaar op 8 november voor het opbouwen van en deelnemen aan de presentatie
– in het bezit van eigen vervoer

geef je dan op bij Jacomijn Schellevis, projectcoördinator : info@jacomijnschellevis.nl

wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

2 Kunstproject in de klas

Groep 6/7 van de bassischool de Averbeke en de Wielerbaan krijgen een rondleiding door het opengestelde gedeelte van landgoed De Helmer. Daarna gaan ze kunstzinnige folders maken over hoe je respectvol om kunt gaan met het Landgoed. Dit project vindt plaats tussen halfoktober en begin november. Het eindresultaat wordt op 8 november gepresenteerd aan geïnteresseerde bezoekers, de organisatie van Rondje Enschede en de pers.

Geen deelnemers meer nodig

De tweede locatie is Theeschenkerij Erve Holzik.

Hier gaan we opzoek naar allemaal bijzondere elementen van het cultureel erfgoed. Daarmee willen we een leuke en spannende zoektocht maken voor groot en klein, die op een kunstzinnige manier wordt vormgegeven. Het eindresultaat wordt op 8 november gepresenteerd aan geïnteresseerde bezoekers, de gemeente en de pers.

Geen deelnemers meer nodig

De derde locatie is Erve Schukkink. Hier wordt verder gewerkt aan een kunstproject met gevonden afval uit de directe omgeving. Respect voor natuur en omgeving staan hier centraal.

Geen deelnemers meer nodig

Nu al aan het werk voor Dia de los Muertos. Already working for Dia de los Muertos

Op uitnodiging van de Mexicaanse beeldend kunstenares Daniela Flores Magón werk ik mee aan een installatie over Dia de los Muertos, te bezichtigen op de Vrijhof Cultuurcentrum op de Universiteit Twente. Voor deze installatie, die inzicht geeft in de unieke dodencultuur van Mexico, leer ik werken volgens een oude Mexicaanse traditie.

At the invitation of Mexican visual artist Daniela Flores Magón, I’m cooperating in an installation about Dia de los Muertos, which will be shown at Vrijhof Cultuurcentrum at the University Twente. For this installation, which gives insight in the unique dead culture of Mexico, I learn to work according to an old Mexican tradition.

Mythe van de Natuur

Interview voor Caleidoscoop

Voor de expositie Caleidoscoop maakte Blegensjnep Inc. een registratie van de aanloop naar Caleidoscoop. De Blegensjnep Inc. is een groep jongeren die korte speelfilms maakt, vaak met een knipoog en een humoristische twist.

For the exhibition Caleidoscoop (Kaleidoscope), Blegensjnep Inc. made a recording of the run-up to Caleidoscoop. The Blegensjnep Inc. is a group of young people which make short movies, often with a blink and a humoristic twist.

Mythe van de Natuur in CBK Drenthe

Mythe van de Natuur

1 juli opent Mythe van de Natuur 2012 U bent van harte uitgenodigd om de culturele explosie van Ruimtelijke kunst, Geluidskunst, Educatie, Landschapstheater, Performances en Exposities in het Drents-Friese Wold te komen bewonderen. Mijn installatie Fons et Origo is te zien op locatie 5 van de route. Op 23 september geef ik een toelichting bij mijn werk. Mythe van de Natuur duurt t/m eind september. Voor meer informatie www.mythevandenatuur.nl Vanaf 6 juli is er bij het CBK Drenthe nog meer werk te zien van de deelnemende kunstenaars.

July 1st Myth of Nature 2012 is opened. You are warmly invited to visit the cultural explosion of spatial art, sound art, education, landscape theatre, performances and exhibitions in the Drents-Friese Wold. My installation Fons et Origo can be seen on location 5 of the route. On 23 September I will give an explanation about my work. Myth of Nature lasts till the end of September. For further information www.mythevandenatuur.nl From July 6 you can see more work of the participating artists at the CBK Drenthe.

Veldtocht Berkum – Verbinding / Buurtburen

Tijdens de Veldtocht Berkum maakten groep 5/6 en groep 1/2 een kunstwerk/ plattegrond over Berkum. Hier op maakten ze ‘hun mooiste plek’! Het project vond plaats op de Campherbeek, maar groep 5/6 was gemixed met leerlingen van de Duyvenkamp. Ze hebben geweldig goed samengewerkt, met deze mooie eindresultaten als gevolg.

Groep 1/2

Groep 5/6

Veldtocht Heino ” Huh?!” presentatie

20 april was de grote presentatie van alle scholen van de Veldtocht in Heino. Er was een prachtige kunstwandelroute gemaakt door en langs de scholen en het centrum. Er waren vele prachtige werken te zien. En ondankst twee hagelbuien waren er veel leerlingen, ouders en grootouders op de been. De route was georgainseerd door de scholen, KCO en HOF in Salland, in samenwerking met de BIK kunstenaars. Hieronder enkele streetart kunstwerken van de groepen 7 van de Gouden Emmer en de Springplank.

Veldtocht Heino ” Huh?!” voorbereiding

Voor het project Street art – Crew ging een groep van de Gouden Emmer & een groep van de Springplank aan de slag om 3D street art te maken.
Ze bedachten zelf een onderwerp en een plek waar hun ‘kunstwerk’ bevestigd moet worden.
Met prachtige resultaten voor de kunstwandelroute op vrijdag 20 april.

Caleidoscoop