Aankondiging Origin-Oorsprong

Op 1 september begint het kunstproject Origin-Oorsprong, wat een samenwerking is tussen de Mickey Skudlarczyk (USA) en mijzelf.
In de komende 3 maanden zullen wij een interactie met elkaar en met het Overijsselse landschap aangaan, waar wij tijdelijke locatiegebonden installaties en performance gaan realiseren over hoe men dacht over de dood en het hiernamaals van de voorchristelijke periode in Overijssel.
Het project zal plaatsvinden in de natuurgebieden van Landschap Overijssel en zowel de heide, het bos als het watergebied behoren tot het werkveld. Het werk zal geïnspireerd zijn op o.a. de gebruiken rondom grafheuvels, heidense tradities en gebruiken rondom begrafenissen en crematies en de heidense religieuze opvattingen over de dood en het hiernamaals.
Op de blog www.origin-oorsprong.com is meer informatie te vinden over het project. Hier houden wij ons werk proces bij en zijn o.a. de data en locaties voor de presentaties te vinden.

Het project wordt financieel ondersteunt door de Provincie Overijssel, The Oregon Art Commission (US), J. Douglas Macy. Landscape Architecture (USA).
Tevens wordt dit project ondersteunt door Landschap Overijssel, Cultuurwerkplaats R10, Bibliotheek Zwolle, Kunstuitleen Zwolle, Kunst en Cultuur Overijssel en Historisch Centrum Overijssel.

Schetsen van het vooronderzoek