Kunstproject Dag van Respect

Uitnodiging voor deelname aan  bijzonder kunstproject

Voor een bijzonder kunstproject langs de route van Rondje Enschede zijn we op zoek naar vrijwilligers/deelnemers.

Rondje Enschede is een prachtige wandel en fietsroute door het buitengebied van Enschede. Op 8 november, de Dag van Respect, gaan we enkele bijzondere locaties langs de route in het zonnetje zetten.

Tetem Kunstruimte heeft beeldend kunstenares Jacomijn Schellevis gevraagd om een kunstproject te schrijven, waar de eigenaar van de locatie en een groep vrijwilligers samenwerken met de kunstenaar. Tijdens enkele workshops gaan we deze locaties op kunstzinnige wijze ‘in de spotlights’  zetten.

 

De eerste locatie is Landgoed De Helmer.

1 Kunstborden project Hier zoeken we nog vrijwilligers/ deelnemers voor.

Er komen kunstzinnige borden met informatie en regels over het landgoed op verschillende plekken op het landgoed. Mooie schilderingen en gedichten moeten de bezoekers inspireren tot respectvol gedrag. Deelnemers krijgen 3 workshops van de kunstenaar. Tijdens deze workshops ontwerpt en maakt de deelnemers zijn eigen kunstbord voor het landgoed. Deze worden definitief op het Landgoed geplaatst. Op 8 november worden het proces en de eindresultaten gepresenteerd aan geïnteresseerden, de organisatie van Rondje Enschede en de pers.

Wij zoeken nog max. 7 volwassenen die het leuk vinden om als vrijwilliger deel te nemen aan dit project.

Lijkt het je leuk en ben je :

– woonachtig in Enschede

– dinsdag 25 september, dinsdag 2 en 9 oktober beschikbaar van 10.00 t/m 11.30
– beschikbaar op 8 november voor het opbouwen van en deelnemen aan de presentatie
– in het bezit van eigen vervoer

geef je dan op bij Jacomijn Schellevis, projectcoördinator : info@jacomijnschellevis.nl

wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

2 Kunstproject in de klas

Groep 6/7 van de bassischool de Averbeke en de Wielerbaan krijgen een rondleiding door het opengestelde gedeelte van landgoed De Helmer. Daarna gaan ze kunstzinnige folders maken over hoe je respectvol om kunt gaan met het Landgoed. Dit project vindt plaats tussen halfoktober en begin november. Het eindresultaat wordt op 8 november gepresenteerd aan geïnteresseerde bezoekers, de organisatie van Rondje Enschede en de pers.

Geen deelnemers meer nodig

De tweede locatie is Theeschenkerij Erve Holzik.

Hier gaan we opzoek naar allemaal bijzondere elementen van het cultureel erfgoed. Daarmee willen we een leuke en spannende zoektocht maken voor groot en klein, die op een kunstzinnige manier wordt vormgegeven. Het eindresultaat wordt op 8 november gepresenteerd aan geïnteresseerde bezoekers, de gemeente en de pers.

Geen deelnemers meer nodig

De derde locatie is Erve Schukkink. Hier wordt verder gewerkt aan een kunstproject met gevonden afval uit de directe omgeving. Respect voor natuur en omgeving staan hier centraal.

Geen deelnemers meer nodig